Sagsbehandlingen ApS i Berlingske Business

Berlingske skriver om Sagsbehandlingen ApS i lørdagens udgave

Permanent hjemmearbejde: For Susanne er det lig med frihed. For Julie er det en forretningsfordel

Af Nikolai Steensgaard xnis@berlingske.dk I BERLINGSKE SEKTION LØRDAG 4. SEPTEMBER 2021

Mange menneskers arbejdsliv har det seneste halvandet år været præget af forsøg med arbejde hjemmefra. Men fænomenet er ikke nyt. Hos Sagsbehandlingen ApS har det været formlen fra begyndelsen. Fem år senere er der erfaringer at høste, som vi andre måske kan lære noget af.

Henover det seneste halvandet år har et utal af arbejdende mennesker oplevet at være forment adgang til deres kontorarbejdsplads og i stedet været tvunget til at arbejde fra et interimistisk hjemmekontor – til glæde for nogle,
til stor irritation for andre.

Vi er nu i gang med at høste erfaringerne af de påtvungne arbejdsformer, som pandemien har resulteret i. Men realiteten er, at mange mennesker allerede inden covid-19 på et eller andet niveau var i færd med at afprøve de muligheder for utraditionelle arbejdsformer, som den digitale tidsalder har åbnet for. Deres erfaringer er også værd at bide mærke i, når vi skal tilrettelægge fremtidens arbejdsmåder.

Det sociale element er en udfordring, når alle medarbejdere arbejder hjemmefra, erkender stifter af Sagsbehandlingen ApS, Julie Rosschou (tv.). Her ses hun med sin medarbejder Susanne Blaabjerg.
Foto: Mathias Svold

En af dem, som har erfaring med fast fjernarbejde, er Susanne Blaabjerg. Hun arbejder for virksomheden Sagsbehandlingen ApS, der har fem år på bagen, og som løser opgave for en stor del af landets ejendomsmæglere. Firmaet har ikke noget centralt kontordomicil. Alle arbejder hjemmefra. Susanne Blaabjerg blev ansat i virksomheden, som i dag har 17 medarbejdere, for omtrent halvandet år siden.

Netop den digitale arbejdsform var et helt centralt element i, at hun søgte arbejde her. »Fleksibiliteten samt det at arbejde hjemme var tillokkende. Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde selvstændigt og ikke være afhængig af mange andre. Da jeg stiftede bekendtskab med Sagsbehandlingen, virkede det bare som det helt rigtige for mig at blive en del af,« siger Susanne Blaabjerg og tilføjer: »Den virtuelle arbejdsform synes jeg godt om. I en travl hverdag er det meget tidsbesparende ikke at skulle transportere sig til og fra møder. Jeg bor nord for København og vil let komme til at hænge i trafikken enten på motorvejen eller ind gennem København. At kunne sidde hjemme og holde møder og samtidig få sat ansigt på de andre deltagere er en optimal måde at gøre det på, efter min mening.«

Susanne Blaabjerg er teamleder og sagsbehandler ved Sagsbehandlingen ApS. Hun har arbejdet for virksomheden i halvandet år.
Foto: Mathias Svold.
»Frihed under ansvar giver medarbejderne større ansvarsfølelse. Tillid er vigtig begge veje, og der produceres tilmed mere, da der ikke er forstyrrelser fra kolleger, folk på gangen, kø ved kaffemaskinen, printeren, der ikke virker. « JULIE ROSSCHOU, STIFTER AF SAGSBEHANDLINGEN APS

Det aktive valg

For Susanne Blaabjerg var hjemmearbejdspladsen altså ikke påtvunget. Det var et aktivt valg. Forinden havde hun som regnskabsuddannet haft helt normale stillinger med kontor, kollegaer, kaffeautomat og alt det, der hører med til det klassiske kontormiljø.


Hun stillede sig derfor også selv spørgsmål, inden hun søgte arbejde hos Sagsbehandlingen ApS.

»Hos Sagsbehandlingen ved vi fra start, at det udelukkende er hjemmearbejde. Jeg tror godt, nogle kan være lidt skræmt af dette, og det var jeg også selv. Ville jeg savne at se kolleger i hverdagen? Jeg har ikke fortrudt et øjeblik,
« siger hun og tilføjer: »

Vi er jævnligt i kontakt internt. Hver uge har vi faste virtuelle møder, og vi sparrer med hinanden både på telefon og skriftligt. Der er altid en kollega at hive fat i, hvis man har brug for at vende noget.«


Susanne Blaabjerg er grundlæggende tilfreds med den arbejdsform, hun har valgt. Men forskellen til andre er nok, at hun aktivt har valgt det. Den er ikke blevet tvunget ned over hovedet på hende til forskel fra…

Vi respekterer Berlingskes ophavsrettigheder. Derfor kan du læse resten, og hele artiklen her. Du kan også købe den fysiske avis hvor vi har midtersiderne i Business sektionen.

Har du spørgsmål til os er du velkommen til at ringe direkte til os på telefon 2614 0677.

Vi bruger cookies. Cookies bruges til at huske dine indstillinger. Ved at klikke Ja giver du samtykke til denne brug af cookies.  Læs mere