Sagsbehandlingen - statistik

I gennemsnit tæller hvert hjem i Danmark 2,1 personer

Men der er stor forskel mellem kommunerne…

Ifølge Danmarks Statistik er der flest personer pr. bolig i Egedal og Vallensbæk Kommuner med 2,5 personer i gennemsnit. Færrest er der i ø-kommunerne Læsø og Ærø med 1,8. Sammensætningen af boligtyper har betydning for det gennemsnitlige antal beboere, idet kommuner med relativt mange etageboliger har et lavere gennemsnitligt antal beboere pr. bolig.

Enlige har mere plads

Personer, der bor alene, har i gennemsnit 85 m2 bolig til sig selv. I en to-personers husstand er der i gennemsnit 60 m2 pr. person, en tre-personers husstand har i gennemsnit 43 m2, mens man i fire-personers husstande må acceptere 36 m2 i gennemsnit pr. person. Kommuner med en høj andel ældre – der ofte bor i små husstande – er også blandt de kommuner med tendens til, at der er lidt mere plads pr. person.

Der bor flere pr. ejerbolig end pr. lejebolig

Det gennemsnitlige antal personer pr. bolig afhænger også af typen af bolig. Parcel-/stuehuse har et gennemsnitligt antal beboere på 2,6. Række- kæde- og dobbelthuse har 1,9 personer i gennemsnit, mens etageboliger har 1,8. Der er også stor forskel mellem boliger beboet af ejere og boliger beboet af lejere. Lejeboligerne er gennemsnitligt mindre end ejerboligerne, og der bor i gennemsnit færre personer pr. lejebolig. I boliger beboet af ejer bor der i gennemsnit 2,5 personer, mens der i lejeboliger bor 1,8 personer i gennemsnit. Dette mønster går igen i samtlige boligformer.

Læs hele artiklen fra Danmarks Statistik her.

Har du spørgsmål til Sagsbehandlingen kan du ringe direkte til os på telefon 2614 0677.

Vi bruger cookies. Cookies bruges til at huske dine indstillinger. Ved at klikke Ja giver du samtykke til denne brug af cookies.  Læs mere