Vigtig information om ny Forsikringsformidlingslov

  Registreringskrav for accessoriske forsikringsformidlere inden d. 1. april 2019

  Den nye forsikringsformidlerlov er en implementering af et EU direktiv, og afklaringen har været udfordret af, at ejendomsmæglernes rolle i forbindelse med forsikringsprodukter ikke let overføres til lovens bestemmelser. Afklaringen har derfor været vendt på direktionsniveau hos Finanstilsynet.

  Finanstilsynet har i sidste uge fundet en god løsning, hvor ejendomsmæglerne har mulighed for at holde sig helt uden for lovens anvendelsesområde og dermed undgå kravene til at ansøge om en registrering hos Finanstilsynet inden 1. april 2019.

  Hvad skal du gøre som ejendomsmægler

  Du må som ejendomsmægler fremover ikke hente forsikringstilbud på baggrund af en fuldmagt fra sælger medmindre I er registrerede forsikringsformidlere.

  Som forsikringsformidler underlægges man endnu flere regler og undersøgelser af kundernes behov.

  Reelt er det op til den enkelte mægler men der anbefales, at I ikke registrerer jer.

  Følgende skal ændres fremover

  • Kryds af i ”Nej” feltet i jeres boligsystem til at ejendomsmægler gives fuldmagt til at rekvirere tilbud på ejerskifteforsikring i formidlingsaftalens afsnit 7.
  • Tilføje midlertidige fraser om samtykke til at videregive kundens kontaktoplysninger til forsikringsselskabet i ejendomsmæglerens persondatabehandlerbilag i afsnittet ”Samtykker”.

   Leave a Comment

   Deltag i konkurrencen om et gavekort til Vinslottet på 3.000 kroner!

   Ved at tilmelde din e-mail adresse til vores nyhedsbrev er du med i konkurrencen.

   Konkurrencen løber til og med fredag d. 11. december hvor vinderen udtrækkes.